Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pikant varkensvlees metgroenten en cashewnoten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 dl slaolie
3 theelepels droge sherry
2 theelepels zout
witte peper
4 theelepels aardappelmeel
400 gr varkenshaas
1 kleine ui
1 groene paprika
1 rode Spaanse peper
100 gr winterwortel
4 kastanjechampignons
1 kippenbouillontablet
1 eetlepel oestersaus (Chinese Emperor)
1 theelepel sesamolie (Chinese Emperor)
1 theelepel Chinese sojasaus (Chinese Emperor)
1/2 theelepel suiker
300 gr langkorrelrijst
50 gr ongezouten cashewnoten

Bereiden

Roer 1 eetlepel slaolie, 1 theelepel sherry, 1 theelepel zout, 1
mespunt
peper en 2 theelepels aardappelmeel in een kom door elkaar.
Snijd het vlees in blokjes, schep die door de marinade en laat ze ±
10 minuten marineren.
Pel de ui en snijd hem in vierkantje stukjes.
Was de paprika, maak hem schoon en snijd hem in blokjes.
Was het pepertje, snijd de kapjes eraf, verwijder de zaadjes en snijd het
in dunne ringetjes.
Maak de winterwortel schoon en snijd hem in blokjes.
Veeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in vierkante
stukjes.
Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de blokjes wortel ±
3 minuten.
Schep ze met een schuimspaan in een zeef, spoel ze onder koud stromend
water af en laat ze uitlekken.
Kook de champignons ± 1 minuut in hetzelfde water.
Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze
uitlekken.
Schep de ui, paprika, peperringetjes, wortel en champignons in een kom
door elkaar.
Los in een andere kom 1/4 bouillontablet in 1 dl kokend water op.
Roer de oestersaus, de sesamolie, de sojasaus, de suiker, de rest van de
sherry, de rest van het zout en 1 mespunt peper tot een sausje.
Hang de zeef in een steelpan en zet die in de buurt van de wok.
Breng in een pan 1/2 liter water met de rest van het bouillontablet aan de
kook, voeg de rijst toe en kook die in ± 20 minuten gaar.
Verwarm 4 borden voor.
Verhit de wok op hoog vuur, schenk er de rest van de slaolie in en verhit
deze.
Laat het vlees intussen op keukenpapier uitlekken.
Zet het vuur lager zodra er een lichte walm van olie afkomt.
Doe het vlees in de wok en bak het al omscheppend 2-3 minuten.
Schep het vlees met de olie in de zeef boven de steelpan. en maak de wok
schoon.
Verhit de wok opnieuw, voeg 2 eetlepels van de warme olie (uit de
steelpan) toe en verhit deze.
Voeg de groenten toe en roerbak ze ± 2 minuten.
Schep het vlees erdoor en bak het ± 1 minuut mee.
Schenk het sausje erbij en laat het al omscheppend in ± 3 minuten
iets inkoken.
Roer de rest van het aardappelmeel in een kopje met 1/2 eetlepel koud
water tot papje, schenk dit al roerend in de wok en laat de saus al
roerend licht binden.
Giet de rijst af, schep hem in timbaaltjes en druk goed aan.
Keer de timbaaltjes boven de warme borden en laat de rijs op de borden
glijden.
Schep het vlees-groentegerecht ernaast en strooi er de cashewnoten over.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Roergebakkenmaïs
Roergebakken savooiekool ofpaksoi
Roergebakken peultjes mettomaat
Roergebakken zalmI
Gele mie

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes